karlekhoppochfortvivlan.blogg.se

Mitt namn är Sandra, 30 år från Västerås. Skriver om hur det är att ha en 3-årig dotter som är under utredning för att vara ett energiknippe och hur vi som familj tar oss igenom det tillsammans. Hoppas även att jag ska kunna nå ut till andra i samma situation.

Den funktionsbedsättningen man inte gärna talar om

Publicerad 2016-01-08 20:19:09 i

ADHD. 
Tänk att många äldre men även yngre fortfarande tror att ADHD inte existerar. Det är bara explosiva individer. Det är alltså ingen funktionsbedsättning i dessa personers ögon. MEN det är precis vad det är, en funktionsbedsättning som för individen ofta kämpar enormt med. Nu 2016 så har forskningen kommit längre och det är bevisats att det faktiskt finns. Det är ett tillstånd, förändringar i hjärnan hos dom med ADHD.
Det handlar inte om att man VILL diagnostisera sitt barn för att sätta en stämpel, klart man inte vill det. Men hur svårt ska det vara att få hjälp, framförallt när det handlar om så små barn och när man verkligen märker att det suget musten ur både barnet och familjen.
Liam (Mollys storebror) har alltid haft energi han med men inte ens i närheten av Molly.  
När han va liten bad även dagis där han gick om hjälp, han störde hela tiden, satt ej stilla, lyssnade inte, skulle alltid höras osv. Han va precis likadan hemma, vi började utreda honom hos en psykolog hos bvc. Men Liam till skillnad från Molly var lugnare på nya ställen och satt hyfsat still hos psykologen och satt skötte sig på dagis den dagen hon va på besök. Så det las ner och då precis som nu fick vi höra att det inte syns förens man kommit upp i skolåldern. Jo jag tackar, dags att riva upp allt där igen. För varje vecka ligger Liam efter i skolan och kommer hem med flera sidor svenska och matte som inte blir gjort i skolan. Tagit upp det med fröken att man kan inte skicka hem en 8 åring med som sist 18 sidor matte och 19 sidor svenska som han ska göra på 4 dagar!! Han satt från att han slutade skolan tills han skulle lägga sig alla dagarna. Inte meningen att vi ska vara pedagoger för att fröken ej har koll i skolan förutom att hon tycker att han är störig och okoncentrerad..
Så det är dags även där. Men det får bli när vi fått hjälp med lillan först. En sak i taget. 
Nu blev det nog hattigt skrivet, så bra musik i öronen så man tappar koncentrationen lite 😉
 
Allmänt trött som säger att ADHD inte finns helt enkelt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sandra

30 år och kommer från Västerås. Bor tillsammans med min man, 3 barn och hunden ozzy. Här får ni ta del av hur det är att ha en 3-åring under utredning för att vara ett energiknippe och hur vi som familj tar oss igenom det.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela